Inredningstrender 2018

Vad kan vi räkna med för inredningstrender 2018?

Jordiga pasteller. I det kalla Sverige behövs värme och varma toner. Rosa tycks ha kommit för att stanna, iaf ytterligare en säsong. Kombineras gärna med rödbruna toner, aprikos eller smutsgult (!) Jordiga pasteller är populärt och återfinns överallt – på kläder, väggar, möbler och övrig inredning. Jordiga pasteller i rostiga och bruna toner som terrakotta, vinrött, brunt i kombination med beige. Enligt Pantone är 2018 året då vi lämnar dom ljusa pastellerna och målar med dom starka färgerna istället. Årets färg är lila. Alcro lyfter fram mörkgrönt, petroleumblå och smutsgult i sina kollektioner.

Back to nature. Om man inte gillar den heta, mustiga färgskalan kan man istället välja dess totala kontrast; nerskalat i dova färger. Den skandinaviska färgskalan är fortsatt rätt, vi inreder våra hem i grått, beige och dova pasteller. Materialen är naturnära i linne, trä och sten. Granit är det ”nya svarta” enligt trendexperter. Men marmortrenden är fortfarande så stark att den blir svårt att rubba.

Gröna växter. Mycket  gröna växter kommer vi att få se även kommande år. I stylingar, på tapeter, möbeltyger och inredning. De som inte har gröna fingrar kan glädjas över att den lättskötta kaktusen är tillbaka. Samla i en grupp eller sätt i en snygg unik kruka. Den gröna färgen, som redan är populär i sovrum och vardagsrum, tar även klivet in i köket. Vi tänker mer ekologiskt och hållbart när vi handlar såväl mat som inredning. Grönt i kök känns krispigt, fräscht och hållbart.

Metaller. Man har länge pratat om att silver är på g – under 2018 händer det.  Mässing hänger kvar, men stål och silver kommer starkt. Vi gillar blingbling och adderar det till vår inredning på ett stilfullt och diskret sätt.

Vi finns på plats på FORMEX  17-20 januari 2018 i våra montrar A14:10 samt A13:18.

För mer info kontakta Lisa Ericsson - Formexansvarig Happynest

Varmt välkommen på mässa önskar teamet på Happynest